Openingsuren   

Maandag - Vrijdag:

 

Zaterdag :

 

08u00-12u00 /13u00 - 18u00

 

08u00-12u00 /13u00 - 16u00

Haagbeuk of Beukenhaag, beide geschikt als haagplant, maar wat is het verschil?

Vlaamse gezinnen houden van kleur en privacy in de tuin en kopen beukenhaag voor hun tuinafboording.

Een nette haag geeft uw tuin meteen een verzorgd uitzicht én het zorgt voor de nodige privacy om er volop van te kunnen genieten. Maar welke plantsoort moet u kopen?

Er zijn vele soorten geschikt om als haag te dienen en het aanbod is uitgebreid. Bij Boomkwekerij Van Der Velden adviseren we u daarom bij uw keuze in functie van uw wensen en de omstandigheden in uw tuin.

Zeker beukenhaag en haagbeuk zijn het overwegen waard. Beide types zijn erg gegeerd door Vlaamse gezinnen want ze getijen er goed in ons klimaat. Bovendien geven ze een typisch en traditioneel, maar ook luxueuze uitstraling aan de tuin.

Hoewel de gelijkaardige benamingen het tegendeel doen vermoeden, zijn er belangrijke verschillen qua voor- en nadelen tussen beide soorten.

Zonder twijfel is beukenhaag de populairste soort. Deze Fagus Sylvaticais bijzonder geschikt als haagplant omdat ze snel en dicht groeit en altijd blad draagt. De jonge beuken behouden immers tot eind april hun afgestorven blad tot het nieuwe blad aangroeit. Hierdoor vormt ze zowel in zomer als in de winter een gesloten haag en blijft de privacy gegarandeerd.

U kan kiezen uit beukenhaag met groene (Fagus Sylvatica) of met elegante rode blinkende bladeren (Fagus Sylvatica Atropunicea). In de herfst verkleuren de bladeren naar een chique goud-bruine kleur, waardoor uw haag doorheen het jaar van kleurenpalet verandert. En als bijkomend voordeel zijn beukenhagen onderhoudsvriendelijk daar ze slechts 2 maal per jaar gesnoeid moeten worden. Klanten van tuinaannemers en plantenhandelaren laten zich graag overtuigen door deze troeven en kopen beukenhaag.

Haagbeuk (Carpinus Betulus), ook geschikt als haagplant,heeft andere troeven. In de lente draagt de haagbeuk een frisgroen blad dat in de herfst verkleurt naar goudgeel. Een mooie kleurschakering wel, maar de verdorde bladeren vallen af in het najaar waardoor de haagbeuk in de winter geen blad meer draagt. De haagbeuk heeft daarentegen als voordelen dat ze een vroege bloei kent en zich ook op redelijk natte grond thuis voelt. Toch is de belangrijkste troef van deze plant dat snel herstelt na snoei en daarom erg geschikt is als laanbomen en voor haagstructuren.

Gezinnen die houden van kleur en privacy in de tuin, kopen beukenhaag bij Boomkwekerij Van Der Velden.

Contacteer ons!03/500 87 61