Openingsuren   

Maandag - Vrijdag:

 

Zaterdag :

 

08u00-12u00 /13u00 - 18u00

 

08u00-12u00 /13u00 - 16u00

Buxus een plant met vele voordelen, maar vooral makkelijk in onderhoud!

Boomkwekerij Van Der Velden is een geduldige kweker. Buxus groeit namelijk bijzonder traag.

Buxus is een plant die traag groeit, compact en wintergroen is en zich makkelijk laat snoeien. En net daarom leent buxus (Sempervirens) zich bijzonder goed als plant voor hegwerk, afboordingen van bloemperken en voor vormgeving in de tuin.

Er wordt vaak verkeerdelijk gedacht dat buxus een plantsoort is die veel onderhoud vergt, maar ook dat valt mee. Wist u dat buxushagen slechts 2 maal per jaar gesnoeid moeten worden? Zelfs een keer zou volstaan, maar dan zal de plant een lossere en minder stevige structuur krijgen die in de winter mogelijks de sneeuwlaag niet kan dragen. Hoe vaker u snoeit, hoe dichter de begroeiing van de plant zal worden.

Een eerste snoeibeurt voorziet u best tussen eind mei en eind juni. De tweede snoei best vanaf half augustus tot half september en bij voorkeur op een bewolkte dag. Zo zijn de nieuwe takjes voldoende sterk om de winter te trotseren.

Koopt u buxus in pot dan is vooral voldoende water geven essentieel en potgrond met een aangepaste zuurtegraad want buxus is een kalkminnende plant.

Bij buxuskweker Van Der Velden in Meer bij Hoogstraten verkopen we zowel buxusplanten uit volle grond in verschillende afmetingen als buxusboompjes op stam en buxus in potten. We kweken al jaren deze buxusplanten en hebben ze dus ook in grotere formaten op het veld beschikbaar. We hebben dus vast planten staan die meteen geschikt zijn voor aanplant in uw tuin.

Droomt u van speelse figuren of symmetrische vormen in uw tuin? Bij Van Der Velden, kweker buxus, snoeien we onze planten zelf. Standaard vormen zoals kegels en bollen kunnen we meteen leveren. Andere vormen zijn op aanvraag mogelijk.

Informeer u en vraag een offerte voor buxusplanten uit volle grond, op stam of in pot of voor de voorgesnoeide buxusplanten. Contacteer ons nu nog!

Contacteer ons!03/500 87 61